Afvoer verstopt Hilversum

Als u de kraan niet meer durft open te zetten of durft door te spoelen, dan is uw afvoer verstopt. Tenminste, daar gaan wij van uit, anders was u vast niet bij ons terechtgekomen. Wacht met de oplossing, maar bel onze rioolvakman in Hilversum voor een afspraak bij u thuis of op of werkadres. Binnen 24 uur verlossen wij u van die vervelende verstopping!

Wat kunt u zelf doen bij een verstopte afvoer?

Goed, misschien wilt u zelf nog een poging wagen om de verstopping te verwijderen. In dat geval hebben wij een paar veilige tips voor u. Veilig, omdat we u liever geen chemische ontstoppingsmiddelen zien gebruiken. Die kunnen uw leidingen namelijk flink aantasten.

1. Gebruik een plopper
U kent het vast wel: het is een rubberen zuignap aan een houten steel. Houd het rubber even onder de warme kraan. Plaats de zuignap hierna op de verstopte afvoer. Duw en trek met de plopper tot het vuil of het voorwerp naar boven komt.

2. Gebruik soda en heet water
Een oplossing van soda en heet water kan lichte verstoppingen verhelpen, vooral als deze uit restjes vet bestaan. U mengt een pak soda met een liter heet water en u giet deze geleidelijk door de verstopte afvoer. Laat het mengsel minstens een nachtje inwerken.

Afvoer verstopt? Uw vakman komt graag helpen

Bij hardnekkige verstoppingen heeft het vaak geen zin om met een plopper of met soda aan de slag te gaan. Onze rioolvakman is dan uw beste vriend! Hij kan elke verstopping professioneel verwijderen met mechanisch gereedschap. De afvoer wordt met een frees of met een hogedrukslang schoongemaakt. Snel, verantwoord en effectief!

Maar wat als de verstopping door iets ernstigers wordt veroorzaakt? Er kan namelijk ook sprake zijn van een kapotte of verschoven leiding. Onze vakman pakt het probleem dan als volgt aan:

  1. Eerst probeert hij de afvoer te ontstoppen.
  2. Lukt dit niet, dan schakelt hij over op inspectie.
  3. De afvoer wordt met een rioolcamera of rookgenerator op gebreken onderzocht.
  4. Visuele inspectie is ook mogelijk: de vakman neemt bijvoorbeeld zelf een kijkje in de kruipruimte.
  5. Vindt de vakman een defect, dan zal hij een nieuwe aanpak voorstellen. U krijgt dan ook een beeld van de totale kosten.
  6. Pas na uw akkoord zullen de reparaties worden uitgevoerd.
  7. De leiding is hersteld en de verstopping is verwijderd. U kunt direct weer gebruik maken van uw afvoer!

Kosten verstopte afvoer behandelen

Wat betaalt u voor een behandeling bij een verstopte afvoer? Dit kan per geval verschillen. De vraag is namelijk of er niets ernstigers aan de hand is, zoals een leidingbreuk. Zo niet, dan kunnen verstoppingen vaak al binnen een uur opgelost worden. Houd er wel rekening mee dat er ook kosten in rekening worden gebracht voor het gebruik van het materiaal en de arbeidsuren. Wilt u toch alvast een prijsopgave ontvangen? Bel ons gerust.

Afvoer verstopt en snel hulp nodig?

Onze rioolvakman in Hilversum past milieuvriendelijke methodes toe voor een eerlijke prijs. Laat een verstopping uw dag niet bederven en bel ons meteen voor een afspraak. Onze specialist komt u dan zo snel mogelijk bezoeken.

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!